Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Nepavažuju se za islamofila, jenom nejsem k smrti vyděšenej a připadá mi absurdní, že si někdo může myslet, že jednou budeme mít v ČR getha a právo sharía. Doposud je zde parlamentní demokracie, tedy diktatura většiny (proto máme takového prezidenta jakého máme) a až do této malé xenofóbní zemičky přijede 9 milionu muslimů (tedy samozřejmě ne sunitských, ti nemají s sharía nic společného) tak se teprve začnu bát. Doposud jsem tady živého uprchlíka neviděl ani jednoho (nedivím se jim, já bych sem taky nelezl), takže ten xenofóbní strach nechám klidně autorům podobných blogů.

0 3
možnosti
Foto

Naprosto precizní. Žádná argumentační skulina. Děkuji.

1 0
možnosti
Foto

Výborný blog. R^

Škoda, že se nedostal na titulku. Jde totiž přesně k jádru věci.

Problém není s jednotlivými muslimy. Dokud je jich málo, dokáží se asimilovat do společnosti. Problém nastává, když je jich tolik, že jsou schopni začít vytvářet vlastní komunity. Ty se pomalu uzavírají, utěšeně rostou (další imigrace i vyšší porodnost) a následně si hledají politickou autonomii. Tohle nejspíš skončí vytvářením malých "Pakistánů" v Evropě.

Naneštěstí je to proces, který potrvá několik desetiletí, takže od politiků nemůžeme chtít, aby se jím zabývali. Ono bruselské pošimrání pod bradou tady a teď je podstatně lákavější než neskonalá vděčnost budoucích generací in memoriam.

8 0
možnosti
LP

Děkuji :)

Já si bohužel nemyslím, že to potrvá desetiletí. :( Odhaduji, že při nynějším tempu budou v západní Evropě města bez muslimských ghett spíše výjimkou, postupně vznikne jev, který bych klidně nazvala "bílá ghetta" - už teď jsou v některých městech např. v Nizozemsku nemuslimové v menšině. Taková "bílá ghetta" se ale budou muset muslimům přizpůsobit a dodržovat JEJICH zvyky, islám není tolerantní. Ostatně, v Nizozemí už si kdesi odhlasovali Vánoce bez stromku na náměstí. V Praze ho projistotu budou rozsvěcet bez lidí. To je začátek.

V ČR - těžko říct, závisí to na tom, zda budeme přijímat, ale je třeba se tím začít zabývat už teď. Bohužel máte pravdu, Brusel šimrá, politici sehrávají emotivní projevy, jak jsou "zdrceni z pařížských útoků", ale skutek utek.

4 0
možnosti
Foto

O93t11t87o 30Č67e86r38n40ý

19. 11. 2015 22:40

Dobré, odpovídající skutečnosti.

3 0
možnosti
RP

Výborný článek v pravý čas, mám pocit že otázka terorismu začíná vytlačovat  problém s imigranty. Dnes ani včera už o jejich přílivu v tisku žádná zmínka.

5 0
možnosti
Foto

Perfektní! R^

Ale, znáte to - hrách - stěna. ;-(

10 0
možnosti
ZH

Ne. Podstatné je se nebát. Všimněte si, že radikálové získávají další a další stoupence právě proto, že se nebojí. Že zcela kašlou na opatrné pohrůžky zbabělých politiků. Na ně funguje jen pořádná a masivní přesdržka. A to plošně. Hlásáš veřejně islám? Tumáš přes držku a padej pryč. A my půjdeme za tebou a budeme tě mlátit, až tě vymlátíme. Na to slyší, protože přesně to mají v Koránu.

A zbabělí politici také slyší na to, když občané nemají strach a aktivně jednají proti státní zvůli.

6 0
možnosti
ZH

Když se to vezme kolem a kolem, pak se pokoušíte o šíření nenávisti k muslimům. :-) Takže si dejte bacha na ministra Pelikána, ať na vás nevlítne: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ministr-Pelikan-varuje-Sirit-nenavist-proti-islamu-je-trestne-A-Zeman-408824

Nebo mu to raději pošlete, ať se ten [censored] probudí...

4 0
možnosti
LP

Jó, Pelikán, pták jeden fikanej... :-)  Ten si svým právnickým myšlením z českého právního řádu vybere jeden bod - zákaz šíření nenávisti, na němž staví svou výhrůžku kritikům islámu, zatímco my, kteří před islámem varujeme, si můžeme vybrat z celé řady paragrafů a článků ústavy, které učení islámu porušuje. A to on, lotrando jeden, moc dobře ví... ;-)

16 0
možnosti
Foto

Skvělý výkladR^. Dokonce jsem to pochopila i já :-)

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS